nasz Szef kuchni 

szerokie spektrum możliwości kulinarnych

Nasz szef kuchni Adam Hasiak to wyjątkowa osobowość, której talent kulinarny docenili już nasi goście. Adam związany jest z gastronomią od 16 roku życia. Szkolił się u najlepszych szefów kuchni w Belgii, Francji, Austrii, Szwajcarii i w Warszawie pod okiem samego Kurta Schellera.

To co jednak najważniejsze, to jego szerokie spektrum możliwości kulinarnych. Specjalizuje się w kuchni staropolskiej i francuskiej ale uwielbia także do swoich dań wprowadzać nowoczesność. Tradycyjne przepisy przełamuje nowymi trendami wykorzystując naturalne, często lokalne, dzikie produkty.

Już od 330 zł od osoby.

Menu nowoczesne


Przywitanie gości lampką wina musującego

PRZYTSAWKA

  • Ziemniak z ogniska, twaróg solony, szynka suszona, rukolą, czarna porzeczka
  • Przystawka wegetariańska: ziemniak z ogniska, twaróg solony, karmelizowany seler, rukolą, czarna porzeczka
  • Przystawka dla dzieci: Tortilla z szynką i serem

ZUPA

  • Bulion z 4 ptaków, pierożki warzywne, julienne z marchewki, szczypior
  • Zupa wegetariańska: krem z białych warzyw korzennych, biała czekolada
  • Dzieci: Rosół z makaronem i marchewką

DANIE GŁÓWNE 

Wersja dla dorosłych: (do wyboru jedna pozycja)

  • Wieprzowina długogotowana, puree z batata i marchewki, gratine z ziemniaka i parmezanu, groszek zielony
  • Policzek wieprzowy, puree ziemniaczane z gorczycą, fasola zielona, sos na bazie czerwonego wina
  • Udko z kaczki konfitowane, kopytka rozmarynowe, puree z buraka i malin, sos na palonym maśle i jabłku

Wersja dla Dzieci: (do wyboru jedna pozycja)

  • Stripsy z kurczaka, puree z ziemniaka, surówka z marchewki
  • Makaron penne z sosem Bolognese
  • Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym, ryż, brokuły

Wersja dla Wegetarian: (do wyboru jedna pozycja)

  • Pieczeń rzymska z soczewicy i suszonych pomidorów, puree z ziemniaka, zielony groszek z miętą, sos na palonych warzywach i czerwonym winie
  • Risotto z boczniakiem, jarmużem, pomidorami oraz parmezanem.

STÓŁ PRZEKĄSEK (Serwowany na bocznym stole, zaraz po obiedzie. Sukcesywnie dokładany do samego rana)

  • Wędliny wędzone z własnej wędzarni
  • Sery żółte, lokalne, dojrzewające oraz sezonowe konfitury WEG
  • Pasztet staropolski w cieście francuskim, konfitura z żurawiny
  • Tarta z brokułami, pomidorami suszonymi, serem pleśniowym WEG
  • Caprese z mini mozarellą, pomidorami oraz pesto bazyliowym WEG
  • Hummus, papryka, seler naciowy, ogórek, papryka, marchewka WEG
  • Croissant, konfitura z cebuli, twarożek, szynka suszona, rukola
  • Mini tortille z serem, szynką, sałatą, sałatą rzymską, papryką i sosem chillimajo
  • Tortilla z twarożkiem, pomidorowym, szpinakiem i orzechami WEG
  • Sałatka cezar z kurczakiem, grzankami, pomidorami cherry i parmezanem
  • Cukinia po bolońsku zapiekana z serem dojrzewającym WEG
  • Grzanki z twarożkiem i łososiem wędzonym 
  • Świeżo wypiekane bułeczki, pieczywo
  • Masło ziołowe

KOLACJA PIERWSZA (do wyboru grill lub burgery)

OPCJA GRILL (Grill serwowany od około godziny 20/21 przez około 2,5 godziny na zewnątrz. Goście mogą skorzystać kilkukrotnie. W cenie 2 kawałki mięsa na osobę.)

  • Karkówka na pieprzu
  • Żeberko sługo pieczone w sosie BBQ
  • Szaszłyk drobiowy
  • Kurczak w marynacie słodko - kwaśnej
  • Kiełbasa i kaszanka
  • Skrzydełka z kurczaka w paprykowej marynacie
  • Pieczone ziemniaki w skórce z czosnkiem i rozmarynem 
  • Grillowane warzywa
  • Oscypki z żurawiną
  • Sos BBQ i tzatzyki
  • Buritto wegetariańskie WEG

OPCJA BURGER (Goście przy grillu decydują jaką opcję burgera wybierają)

  • Burgery wołowe 200g w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą, cheddarem, bekonem.
  • Burgery wegetariańskie z pieczonych batatów, fasoli i pietruszki w maślanej bułce z sałatą, pomidorem ogórkiem i cebulą.
  • Sosy do wyboru: sos BBQ, majonez chilii

KOLACJA DRUGA (do wyboru dwie opcje, kolacja serwowana w bufecie szwedzkim )

  • Żurek na maślance i swojskiej kiełbasie
  • Bogracz z kluseczkami kładzionymi
  • Barszcz z pasztecikami z kapustą i grzybami WEGnWE
  • Potrawka z indyka warzywami w pomidorachm
  • Lecho wegetariańskieL

ROZSZERZ SWOJE MENU O DODATKOWĄ KOLACJĘ!

  • Barszcz na burakach i hibiskusie z kartaczem z mięsem z pieczonej szynki
  • Straganow wołowy
  • Wołowina po burgundzku z grzybami oraz boczkiem
  • Kurczak fricassew z kopytkami

W cenie menu zawarte są:

  • pełna obsługa kelnerska
  • elegancka zastawa stołowa oraz obrusy
  • bufet kawowo - herbaciany
  • woda w karafkach
  • lód bez ograniczeń (nie wliczając barmana)
  • opakowania jednorazowe na jedzenie

Menu tradycyjne

Przywitanie gości lampką wina musującego

PRZYTSAWKA

  • burak glazurowany w malinie, bryndza, grzanka, orzechy włoskie, rukola WEG
  • Przystawka dzieci: Tortilla z serem i szynką

ZUPA

  • Rosół z domowym makaronem, wkładką mięsną, marchewką i pietruszką (dorośli oraz dzieci)
  • Cebulion czyli bulion z pieczonej cebuli, marchewka, makaron i pietruszka

DANIE GŁÓWNE (Serwowane wieloporcjowo na paterach. 2 kawałki mięsa na osobę)

Mięso (do wyboru 3 rodzaje)

  • Kotlet schabowy na smalcu
  • Filet de volaille z masłem i pietruszką
  • Pieczeń z karkówki
  • Rolada wołowa śląska
  • Roladka duszona z porem, szynką suszoną i serem
  • Cordon blue
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Udko z kaczki confitowane

Dodatki ziemniaczane  (do wyboru 2 rodzaje)

  • Kluski śląskie
  • Kopytka rozmarynowe
  • Gnocchi
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Pieczone ziemniaki

Dodatki warzywne (do wyboru 2 rodzaje)

  • surówka colesław
  • kapusta czerwona z jabłkiem
  • mix sałat z dressingiem cytrynowym
  • marchew z pomarańczą i jabłkiem
  • surówka z pekińskiej kapusty

Sos pieczeniowy ciemny

Pieczeń rzymska z soczewicy i suszonych pomidorów (goście sami nakładają z menu wybranego powyżej) WEG

STÓŁ PRZEKĄSEK (Sukcesywnie dokładany do samego rana w bocznym stole, zaraz po obiedzie)

  • Wędliny wędzone z własnej wędzarni
  • Sery żółte, lokalne, dojrzewające oraz sezonowe konfitury WEG
  • Pasztet staropolski w cieście francuskim, konfitura z żurawiny
  • Tarta z brokułami, pomidorami suszonymi, serem pleśniowym WEG
  • Caprese z mini mozzarellą, pomidorami oraz pesto bazyliowym WEG
  • Hummus, seler naciowy, papryka, marchewka WEG


  • Croissant, konfitura z cebuli, twarożek, szynka suszona, rukola
  • Mini tortille z serem, szynką, sałatą rzymską, papryką i sosem chillimajo
  • Tortilla z twarożkiem pomidorowym, szpinakiem, orzechami WEG
  • Sałatka cezar z kurczakiem, grzankami, pomidorami cherry, parmezanem
  • Cukinia po bolońsku zapiekana z serem dojrzewającym WEG
  • Grzanki z twarożkiem, łososiem wędzonym
  • Świeżo wypiekane bułeczki, pieczywo
  • KOLACJA I (do wyboru grill lub opcja burgerowa)

KOLACJA I (do wyboru grill lub opcja burgerowa)

OPCJA GRILL (Grill serwowany od około 20/21 przez około 2,5 godziny na zewnątrz. Goście mogą skorzystać kilkukrotnie. W cenie menu 2 kawałki mięsa na osobę)

  • Karkówka w pieprzu
  • Żeberko długo pieczone w sosie BBQ
  • Szaszłyk drobiowy
  • Kurczak w marynacie słodko kwaśnej
  • Kiełbasa
  • Kaszanka
  • Skrzydełka z kurczaka w paprykowej marynacie
  • Pieczone ziemniaki w skórce z czosnkiem i rozmarynem

OPCJA BURGER (Goście przy grillu decydują jaką opcję burgera wybierają, możliwość dołożenia mięsa nie jedzących burgerów - w cenie)

  • Burgery wołowe 200g w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą, cheddarem, bekonem
  • Burgery wegetariańskie z pieczonych batatów, fasoli i pietruszki w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą
  • Sosy do wyboru: sos bbq, majonez chili

KOLACJA DRUGA (do wyboru dwie opcje, kolacja serwowana w bufecie szwedzkim )

  • Żurek na maślance i swojskiej kiełbasie
  • Bogracz z kluseczkami kładzionymi
  • Barszcz z pasztecikami z kapustą i grzybami WEGnWE
  • Potrawka z indyka warzywami w pomidorachm
  • Lecho wegetariańskieL

ROZSZERZ SWOJE MENU O DODATKOWĄ KOLACJĘ!

  • Barszcz na burakach i hibiskusie z kartaczem z mięsem z pieczonej szynki
  • Straganow wołowy
  • Wołowina po burgundzku z grzybami oraz boczkiem
  • Kurczak fricassew z kopytkami

W cenie menu zawarte są:

  • pełna obsługa kelnerska
  • elegancka zastawa stołowa oraz obrusy
  • bufet kawowo - herbaciany
  • woda w karafkach
  • lód bez ograniczeń (nie wliczając barmana)
  • opakowania jednorazowe na jedzenie