Szef kuchni 

szerokie spektrum możliwości kulinarnych

Nasz szef kuchni Adam Hasiak to wyjątkowa osobowość, której talent kulinarny docenili już nasi goście. Adam związany jest z gastronomią od 16 roku życia. Szkolił się u najlepszych szefów kuchni w Belgii, Francji, Austrii, Szwajcarii i w Warszawie pod okiem samego Kurta Schellera.

To co jednak najważniejsze, to jego szerokie spektrum możliwości kulinarnych. Specjalizuje się w kuchni staropolskiej i francuskiej ale uwielbia także do swoich dań wprowadzać nowoczesność. Tradycyjne przepisy przełamuje nowymi trendami wykorzystując naturalne, często lokalne, dzikie produkty.

Już od 330 zł od osoby.

Menu

        klasyczne

Przywitanie gości lampką wina musującego

PRZYSTAWKA: 

  • Pasztet staropolski, konfitura z porzeczki
  • Śledź marynowany, zapiekanka ziemniaczana, kwaśna śmietana
  • Grillowany ser, sałata, chips z boczku, dressing z owoców sezonowych
  • Grzanka z serem kozim, szpinakiem oraz pomidorami cherry

ZUPA:

  • Rosół domowy z makaronem, wkładką mięsną, pietruszką
  • Zupa z podgrzybkami, ziemniakami oraz świeżymi ziołami
  • Krem z pieczonej papryki i pomidora, grzanka z serem
  • Krem z wędzonego ziemniaka, kwaśna śmietana

DANIE GŁÓWNE: Mięsa (3 rodzaje do wyboru – 1,5 kawałka /os. )

  • Udko z kaczki konfitowane
  • Roladka drobiowa z boczkiem porem i serem
  • Rolada śląska wołowa
  • Kotlet schabowy smażony na smalcu
  • Fileciki drobiowe w płatkach kukurydzianych
  • Pieczeń wieprzowa szpikowana warzywami
  • Roladki cielęce z warzywami sezonowymi
  • Polędwiczka wieprzowa w boczku
  • Kotlet de volaille z masłem i pietruszką

Dodatki skrobiowe – 2 rodzaje do wyboru

  • Kluski ziemniaczane (śląskie)
  • Kopytka rozmarynowe
  • Gotowane ziemniaki z koperkiem
  • Gnochi
  • Ziemniaki Hasselback z czosnkiem i rozmarynem
  • Wedgesy - cząstki ziemniaczane

Dodatki warzywne: 2 rodzaje do wyboru

  • Buraki glazurowane w malinie
  • Warzywa pod beszamelem
  • Brokuły z palonym masłem
  • Surówka Colesław
  • Marchewka duszona z porem i białym winem
  • Sałatka z kapusty czerwonej
  • Kapusta modra z boczkiem i cebulą
  • Świeże sałaty z warzywami, vinaigrett

PRZEKĄSKI: wystawione po obiedzie, sukcesywnie dokładane

  • Wędliny wędzone z naszej wędzarni
  • Pasztet z cukinii
  • Tarta brokuł, cherry, gorgonzola
  • Tarta ze szpinakiem, serem feta i oliwkami
  • Bagietka z łososiem, serkiem wiosennym
  • Sałatka cezar z sosem z anchois i grzankami
  • Smalec z dzika, kiszone ogórki
  • Hummus z pieczonego pomidora, hummus z zielonego groszku, warzywa cięte w słupki
  • Sałatka z haloumi, malinami
  • Grilowana cukinia z mozzarellą, suszonym pomidorem, bazylią
  • Grzanka z konfiturą z jabłek, serem owczym
  • Carpaccio z buraka, bryndza, orzechy, maliny
  • Pasztet z dzika w cieście francuskim, brusznica
  • Cukinia zapieczona po bolońsku
  • Tatar ze śledzia, grzanka
  • Tacos z szarpaną wieprzowiną, sosem bbq

KOLACJA I

Opcja I: Grill tradycyjny - czas trwania ok 3h – goście mają możliwość skorzystania kilka razy, wszystkie pozycje dostępne przy grillu, goście sami wybierają:

  • karkówka, żeberka bbq, antrykot, długo pieczony boczek, pierś z kurczaka w mięcie, nasze kiełbasy, kaszanki, szaszłyk wieprzowy, warzywa pieczone, pieczone ziemniaki, tzatzyki, ketchup ze śliwki, sałatka z sezonowymi warzywami, wegetariańskie buritto

Opcja II: Burgery ( 1 szt/os.) - goście przy grillu decydują jaką opcję burgera wybierają):

  • Burgery wołowe 200g w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą, cheddarem, bekonem oraz burgery wegetariańskie z pieczonych batatów, fasoli i pietruszki w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą, sosy do wyboru: domowy ketchup, sos bbq, majonez chili, majonez szczypiorkowy, ketchup z cebuli
  • Istnieje tutaj opcja dołożenia mięsa dla osób nie jedzących burgerów – w cenie.

Opcja III: Serwowana

  • Polędwiczka wieprzowa, fasolka szparagowa, pieczony ziemniak, sos pieprzowy,
  • Boczek wieprzowy, kasza gryczana, sos grzybowy,
  • Udo z kurczaka faszerowane suszoną szynką i porem, puree z ziemniaka, sos winny

KOLACJA II serwowana w bufecie (na życzenie serwowana) do wyboru:

  • Barszcz z kartaczem z pieczonej szynki
  • Bogracz
  • Żurek na maślance
  • Potrawka z kurczaka
  • Wołowina po burgundzku

W cenie menu zawarte są:

  • pełne koszty logistyczne
  • pełna , elegancka zastawa stołowa wraz z obrusami
  • profesjonalna obsługa kelnerska
  • herbata oraz kawa z ekspresu
  • woda w karafkach
  • lód
  • Na specjalne życzenie Młodej Pary dostępne są
  • OPCJE DODATKOWE
  • Organizujemy napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w cenach hurtowych,
  • Stoisko Barowe – Alternative Bar - indywidualna wycena,
  • Lody przygotowane przy gościach w formie pokazu przy użyciu ciekłego azotu 8 zł/osoba,
  • Bufet sezonowych lemoniad bez ograniczeń - 3 rodzaje 7zł/os,
  • Możliwość dołożenia dodatkowej kolacji w formie serwowanej 25zł/osoba,
  • Napis biały lub drewniany Kochaj (ułożenie na II dzień OJ KAC 😊) 500 zł,
  • Obrusy w kolorze lnianym- 25 zł sztuka,
  • Podtalerze złote (wpisz w google Agata Estetica ) 3 zł/ szt.

Menu

        nowoczesne

PRZYSTAWKA:

  • Ziemniak z ogniska, mus z bryndzy, suszona szynka, owoce sezonowe
  • Carpaccio z pomidora, solony twaróg, truskawki, mięta
  • Ziemniak z ogniska, pstrąg wędzony, kwaśna śmietana
  • Bagietka ze szpinakiem, pomidorami cherry, serem kozim
  • Kaszanka, sałaty, arbuz, dresing bazyliowy
  • VEGAN: Carpaccio z buraka, marynowane tofu, orzechy, maliny

ZUPA:

  • Krem z białych warzyw, biała czekolada, grzanki, olej z pora
  • Krem z pietruszki, wanilia
  • Krem ze świeżych pomidorów, kruszony twaróg
  • Krem z pieczonej papryki, mozzarella
  • Bulion z 4 ptaków, młode pieczone warzywa
  • Bulion wołowy, pierożki warzywne, marchew julienne, pieczarka
  • Bulion z kaczki, makaron, klopsiki z indyka
  • VEGAN: Cebulion, pierożki warzywne, marchew julienne, pieczarka

DANIE GŁÓWNE:

  • Udko z kaczki, ziemniak gratine, groszek zielony, sos z palonego masła i jabłka
  • Policzki wołowe, puree z ziemniaka, burak glazurowany w malinie, sos na czerwonym winie
  • Roladka drobiowa z porem, szynką parmeńską, serem dojrzewającym, puree z selera, młode warzywa, sos na białym winie
  • Pierś z kaczki, kopytka z czosnkiem niedźwiedzim, marchew glazurowana w miodzie, sos rozmarynowy
  • Pierś z kurczaka z kostką, kasza pęczak, warzywa pieczone korzenne, sos demiglace
  • Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej, budyń z ziemniaka, pieczony brokuł, sos na białym winie
  • Wegetariańskie oraz vegańskie: Pieczeń rzymska z soczewicy i pomidora suszonego, puree z ziemniaka, zielone warzywa, sos na palonych warzywach i czerwonym winie

PRZEKĄSKI: wystawione po obiedzie, sukcesywnie dokładane:

  • Wędliny wędzone w mojej wędzarni
  • Sery zółte, pleśniowe, lokalne WEGETARIAN
  • Tacos z kapustą pekińską, kukurydzą, fasolą i sosem chilli
  • Bagietka z pulled porkiem, sosem śliwkowym, kwaśną śmietaną
  • Roladka z twarożkiem, łososiem oraz kaparami
  • Roladka z twarożkiem, suszonymi pomidorami, szpinakiem
  • Hummus tradycyjny, hummus z pieczonego pomidora – pieczywo, różne rodzaje
  • Rillete z gęsi, konfitura z selera naciowego
  • Bagietka z pastą z buraka, camembertem i karmelizowanym orzechem
  • Quesadilla z papryką, kukurydzą, kurczakiem i serem
  • Pasztet pieczony w cieście francuskim z konfiturą z żurawiny
  • Tarta z brokułami, pomidorami cherry, gorgonzolą WEGETARIAN
  • Grzanki z pastą z łososia, ogórkiem zielonym
  • Sałatka z grilowanym kurczakiem, grzankami, pomidorami cherry
  • Capresse z pomidorów cherry i mozzarelli WEGETARIAN
  • Roladka z kurczakiem, papryką, sałatą strzępiastą i sosem orientalnym
  • Cukinia wegetariańska po bolońsku WEGETARIAN 

KOLACJA I

Opcja I: Grill tradycyjny, czas trwania ok 3h – goście mają możliwość skorzystania kilka razy, wszystkie pozycje dostępne przy grillu, goście sami wybierają):

karkówka, żeberka bbq, antrykot, długo pieczony boczek, pierś z kurczaka w mięcie, nasze kiełbasy, kaszanki, szaszłyk wieprzowy, warzywa pieczone, pieczone ziemniaki, tzatzyki, ketchup ze śliwki, sałatka z sezonowymi warzywami, wegetariańskie buritto

Opcja II: Burgery ( 1 szt/os.) goście przy grillu decydują jaką opcję burgera wybierają):

  • Burgery wołowe 200g w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą, cheddarem, bekonem
  • Burgery wegetariańskie z pieczonych batatów, fasoli i pietruszki w maślanej bułce z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą
  • Sosy do wyboru: Domowy ketchup, sos bbq, majonez chili, majonez szczypiorkowy, ketchup z cebuli
  • Istnieje tutaj opcja dołożenia mięsa dla osób nie jedzących burgerów – w cenie.

Opcja III: Serwowana

  • Polędwiczka wieprzowa, fasolka szparagowa, pieczony ziemniak hasselback, sos pieprzowy
  • Boczek wieprzowy, kasza gryczana, sos grzybowy
  • Udo z kurczaka faszerowane suszoną szynką i porem, puree z ziemniaka, sos winny

KOLACJA II serwowana w bufecie (na życzenie serwowana) do wyboru:

  • Barszcz z pasztecikami z mięsem z szynki
  • Bogracz z kluskami kładzionymi
  • Żurek na maślance
  • Potrawka z kurczaka
  • Wołowina po burgundzku

W cenie menu zawarte są:

  • pełne koszty logistyczne
  • pełna , elegancka zastawa stołowa wraz z obrusami
  • profesjonalna obsługa kelnerska
  • herbata oraz kawa z ekspresu
  • woda w karafkach
  • lód

Na specjalne życzenie Młodej Pary dostępne są

OPCJE DODATKOWE

  • Organizujemy napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w cenach hurtowych,
  • Stoisko Barowe – Alternative Bar - indywidualna wycena,
  • Lody przygotowane przy gościach w formie pokazu przy użyciu ciekłego azotu 8 zł/osoba,
  • Bufet sezonowych lemoniad bez ograniczeń - 3 rodzaje 7zł/os,
  • Możliwość dołożenia dodatkowej kolacji w formie serwowanej 25zł/osoba,
  • Napis biały lub drewniany Kochaj (ułożenie na II dzień OJ KAC 😊) 500 zł,
  • Obrusy w kolorze lnianym- 25 zł sztuka,
  • Podtalerze złote (wpisz w google Agata Estetica ) 3 zł/ szt.